Første boligbyggeri på Københavns Nordhavn

Som totalentreprenør har vi opført ”Havnehuset” centralt i det nye og attraktive Østerbro-kvarter, der på sigt skal huse 40.000 beboere og 40.000 arbejdspladser. Den nye bydel i København har fået eget postnummer: 2150 Nordhavn. Første etape af det store byggeprojekt omfattede 23 boliger, og anden etape 27 boliger. De i alt 50 ejerboliger var klar til indflytning i november 2015.

Bolig- og ”erhvervsbyggeri”

I stueetagen er der opført 2 butikker, der begge er solgt til By & Havn. ”Havnehuset” har facader i rødbrune – og en del af etape 2 grålige nuancer, der matcher de mange bevaringsværdige byggerier i Århusgade kvarteret. Huset er bygget i 4-6 etager med beboelse fra 1. sal. I stueetagen er der indrettet butikker og café.

Lejlighederne i det store boligbyggeri spænder fra 69 til 142 m2. På første sal er der et privat gårdmiljø, cykelparkering og legefaciliteter. Mange lejligheder har to opholds-altaner med plads til ude liv. I etape 2 har 11 af de 23 boliger ”kun” én altan, og de øverste – og mest eksklusive lejligheder – har private taghaver, ligesom der er fælles taghaver for hele bebyggelsen.

Udfordrende byggeprojekt

Boligbyggeriet er opført i Københavns Nordhavn med ekstremt hektisk byggeaktivitet overalt - og dermed også med vanskelige adgangs-vilkår. Det omfattende byggeprojekt er opført på sokkelgrund med byggeri helt ud i skel med tilhørende krav om effektiv håndtering af relationerne til naboerne, og om sikring af adgangsforholdene til vejene, der til enhver tid skal være farbare af hensyn til den øvrige aktivitet i området.