DGNB-guld certificeret bofællesskab for Plushusene 

Plushusene Management ApS har allerede etableret fem bofællesskaber på Sjælland, og nu opføres det sjette i Jylland.

Det sker på en stor grund i Lisbjerg ved Aarhus, tæt på letbanen, motorvejsnettet, Aarhus by, skole og natur. Projektet er samtidigt det første, som Dansk Boligbyg samarbejder med Plushusene om.

Projektet bæredygtighedscertificeres efter DGNB-standard på guldniveau.

Bofællesskabet kommer til at indeholde 226 lejeboliger fordelt på lejligheder i hhv. 4 altanhuse i 3 etager, 2 dobbeltpunkthuse i 3 etager, 4 dobbeltpunkthuse i 3-4 etager, 58 rækkehuse i 2 etager og 1 fælleshus i 2 etager. Boligerne opføres i klynger omkring varierede haverum og ud mod naturskønne omgivelser, så beboerne vil kunne færdes trygt fra klynge til klynge. Boligerne varierer i størrelse fra ca. 60 til ca. 110 kvm og har to til fem værelser. Alle boliger har enten terrasse eller altan.

Bygningerne opføres af præfabrikerede beton- samt letbetonelementer med ydervægge af murværk.

Centralt i bebyggelsen etableres et stort fælleshus i to etager med blandt andet spisesal, hyggelounge, børnehule, multirum, fitness, atelier, værksted og gæsteværelser. Samme fælleshus adskiller sig fra de andre huse ved at have træudsmykning.

Mellem husene etableres grønne leverum, og dertil kommer orangeri, nyttehaver og legeplads. Både boligerne, området og fællesfaciliteterne er designet til et mix af aktive voksne 55+ og børnefamilier.