Digterparken i Varde - 103 almene boliger i punkthuse og rækkehuse

I Digterparken i Varde - på Lerpøtvej 8 - har vi opført 103 almene familieboliger, fordelt på syv punkthuse med henholdsvis 3 og 4 etager samt 16 rækkeboliger i to plan.
Nedbrydning på arealet - den gamle materialeplads i Varde - blev påbegyndt i marts 2018, det første spadestik blev taget den 5. juli af formanden for Domea Varde, Birgith Holte Albertsen og borgmester Erik Buhl Nielsen, Varde Kommune. Projektet blev afleveret til bygherren ultimo juni 2020.
Der er 29 stk. 2-rums, 50 stk. 3-rums og 24 stk. 4-rums familieboliger. Hver bolig har sin egen parkeringsplads.
Projektet er baseret på en konkurrence om anvendelse af den tidligere Materielgård, udskrevet af Varde Kommune - med Domea Varde som vinder.
I løbet af de ca. 3 år, der gik siden konkurrencen, blev vinderprojektet justeret til at blive endnu bedre i dialog mellem Domea Varde, Domea Danmark og Dansk Boligbyg a/s sammen med tnt artkitekter og Oluf Jørgensen, rådgivende ingeniører.
Domea Varde håber, at de 103 almene familieboliger i Digterparken (navnet skyldes, at der i området i centrum af Varde by er flere gader, navngivet efter danske digtere) vil tiltrække et bredt panel af singler og familier med og uden børn.