Hovedentreprenør på totalrenovering af Hotel Kongens Ege i Randers

Dansk Boligbyg a/s er hovedentreprenør på totalrenovering af det tidligere Hotel Kongens Ege i Randers. Et omfattende byggeprojekt, hvor vi omdanner det gamle hotel til 50 eksklusive ejerlejligheder fra 90 til 163 m2, samt nyt hotel med 40 værelser og tilhørende restaurant.

Etagebyggeri med fokus på udsigt

Alle boliger udstyrer vi med store, sydvendte altaner eller terrasser med stort glasparti og adgang via skydedør fra stuen, så der bliver en enestående udsigt over Randers by og fjord.

Hotellet bliver placeret fortrinsvis mod nord i stueplan og delvis på 1. sal. Restauranten får "svævende" terrasse, placeret mod syd. Det nye Kongens Ege bliver på 7 etager, idet vi forhøjer det oprindelige hotelbyggeri fra 1968 og en tilbygning fra 1988 med henholdsvis én og to etager.

Gennemtænkt facaderenovering

Bygningen gennemgår også en grundig renovering af facaden, idet alt bliver beklædt med plader - i stueplan og på 1. sal lys grå, og fra 2. sal og op lysere plader for både at "løfte" bygningen og give én visuel helhed. Altanerne udfører vi i højstyrkebeton med glasværn i stål for at give gennemsigtighed, så de ikke forstyrrer udsigten. Penthouselejlighederne får ekstra store altaner mod syd, der rykkes ind i facaden for at give læ og ekstra udeplads.

(Visualiseringer: Tegnestuen Aton).