Hovedentreprise - Fremtidens plejehjem i Nørresundby

Som hovedentreprenør har Dansk Boligbyg a/s opført "Fremtidens plejehjem" i Nørresundby ved Aalborg. Bygningen er placeret på en vinkelgrund med én fløj i tre etager og én fløj i henholdsvis fire og fem etager. Det samlede areal af dette plejebolig-byggeri udgør 8.000 m2. Det store byggeprojekt blev opdelt i tre dele: En boligdel med 75 lejligheder, hver på ca. 65 m2, en restaurant og en servicedel. Huset er opført på pæle - ca. 400 stk. i længder på mellem 18 og 24 meter. Facaderne er opført i hvid beton med forsætninger mellem vinduer.

Byggeprojekt med udnyttelse af teknologi

Der er forberedt installationer for sensor-gulv, som registrerer hvis en beboer falder. Det nye institutionsbyggeri er også udstyret med solcelleanlæg som en del af forsyningen. Vinduer og røg-opluk er udført med naturlig ventilation som WindowMaster. 

Plejebolig-byggeri med mange muligheder 

Lejlighederne har eget lille køkken, depotrum, opholdsstue, soveværelse og stort badeværelse med vaskemaskine og tørretumbler. Badeværelserne er med to typer inventar for at fremtidssikre arbejdsforhold for personalet. Som en del af plejebolig-byggeriet er der opført restaurant og køkken,der drives som en selvstændig enhed, hvor beboerne kan komme og spise, og restauranten er åben for udefra kommende brugere. Servicedelen er indrettet med faciliteter for personalet - administrationskontorer, omklædning, vaskeri og teknik. Der er desuden fitness og wellness rum for beboerne. På hver etage er der en åben eller overdækket terrasse, hvor beboerne kan opholde sig. Der er sundhedsrum for beboerne - bl.a. med tandlæge. Og der er flere temaer som sanserum, orangeri og hotel-øer.