KLOSTERGÅRDEN - 92 FAMILIEBOLIGER I KOLDING

For Boligselskabet Domea Lunderskov-Kolding opfører Dansk Boligbyg 92 familieboliger i hjertet af Kolding - blot en kort spadseretur fra det historiske "Koldinghus" og med gågader samt en skaterbane som nærmeste naboer. Det stiller ekstraordinære krav til logistikken på pladsen. 

På byggegrunden i Klostergade har der gennem tiderne været forskellig aktivitet og bygninger - herunder også et kloster - deraf navnet "Klostergården". Samtidig med, at der primo marts 2020 var 1. spadestik, arbejdede arkæologer fortsat med at fritlægge historiske elementer på byggegrunden.

Opførelsen af boligkomplekset er afhængig af en byggekran, placeret centralt og solidt nede i "Klostergårdens" P-kælder. Dens udliggerarm er 50 meter lang, hvorfor kranen kan transportere elementer og andet materiale rundt til alle hjørner af det bygningsmæssigt "lukkede" boligkompleks, hvor afstanden fra væg til væg er ca. 100 meter.

Iøvrigt er projektet så langt fremme, at byggekranen afmonteres med start den 3. maj 2021.

På stedet opføres nu 92 familieboliger, fordelt med 16 stk. 2-rums boliger på ca. 68 m2, 62 stk. 3-rums boliger på ca. 89 m2 og 14 stk. 4-rums boliger på ca. 105 m2.

Facaderne ud mod gaden kommer til at fremstå med 3 nuancer af røde mursten. I portåbninger og gårdrum vil facaderne fremstå med hvidlige betonelementer.

Under størstedelen af byggeriet bliver der P-kælder med nedkørsel fra Klostergade, og der etableres personlift fra P-kælderen til bebyggelsens gårdrum.

I parkeringskælderen bliver der også cykelparkeringer, ligesom der i gårdrummet opstilles cykelstativer.

Der bliver adgang til boligerne fra svalegange, og fra gårdrummet er der via trappeopgange adgang til alle boliger.

Boligerne ud mod byparken får altan fra 1. sal og opefter, mens de øvrige boliger alle får fransk altan. Boligerne får gennemlyste køkken/alrum, hvorfra der er adgang til boligens lyse værelser. Badeværelser leveres som badekabiner med forberedt mulighed for tilslutning af vaskemaskine og tørretumbler. Der etableres depotrum til hver bolig i selve boligdelen.