Nordbjerget - 172 boliger i Aarhus Nord

På "Nordbjerget", et område på Christiansbjerg i den nordlige del af Aarhus, opfører Dansk Boligbyg a/s 172 boliger og tilhørende P-kælder. Projektet er udviklet af Eriksen Group A/S og KAUP.

Projekt "Nordbjerget" har et samlet etageareal på 18.000 m2. Området ligger mellem Randersvej, Stockholmsgade, Kalmargade og Malmøgade i Aarhus Nord.

Bebyggelsen bliver på 2-6 etager, og kommer til at danne rammen om et nyt attraktivt område for både familier, unge og ældre med varierende typer af boliger i et stort grønt fælles areal.

Arkitekturen skal afspejle gavlhus-motivet, hvor tagfladen skaber en sammenhængende linje langs indfaldsvejen. Bygningshøjderne skifter, og skyder sig ud og ind, så der skabes et dynamisk forløb. Bebyggelsen vil også indeholde rækkehuse i to plan med egne haver, som bliver en del af et samlet gårdanlæg. 

Hele bebyggelsen opføres i tegl i lyse nuancer, der understreges med mønstertegl og fremtrædende rammer. Via store vinduespartier og altaner mod gårdrummet bliver lejlighederne gjort særligt attraktive. 

(Visualiseringer: Eriksen Arkitekter M.A.A., Aarhus).