Olympos Sports Academy - Elitesports-efterskole

Dansk Boligbyg opfører et spekulært projekt i bydelen Bolbro, Odense med opstart 1. september 2020 og aflevering til bygherren, Olympos Sports Academy, Odense, den 26. juli 2021. Projektet gennemføres således på 10 måneder. Der var rejsegilde på projektet i strålende solskin onsdag den 21. april 2021.

Elitesports-efterskolen opføres på en 4.250 m2 stor grund mellem Odense Stadion og Odense Atletikstadion. En grund, som Odense Kommune har doneret til Olympos Sports Academy.

Når Odense Kommune har valgt at overdrage grunden, er det,fordi efterskoler ifølge Efterskoleloven selv skal eje den grund, som de ligger på, hvis de skal have statstilskud. Udvalgte eksisterende træer på området bliver bevaret, og på de områder, hvor der ikke bygges, skal der fortsat være grønt.

Derudover har det været et ønske, at skolens facade og tag primært opføres i træ og beplantning for at sikre, at det er tilpasset de omkringliggende grønne områder.

Elitesports-efterskolen består af 30 elevværelser (4-sengs stuer med eget bad) 2 lærerboliger, 5 undervisningslokaler, storkøkken og fælles opholdsareal, mødelokaler fordelt på 2 plan samt kælder med teknik, kølerum, omklædning og cykelkælder. 

Indvendigt kommer bygningen til at stå med rå beton-overflader, troldtekt-lofter samt vinyl- og gummibelægning på gulvene. Udvendigt beklædes husene med træ og med sedum på taget.