Skanderborgvej, Viby

I en totalentreprise for TK Development har Dansk Boligbyg a/s opført 45 ungdomsboliger med central beliggenhed ved Skanderborgvej i Viby J., Aarhus.

Ungdomsboligerne er et etagebyggeri, og består af 21 stk. 1-værelses på ca. 48 m2 og 24 stk. 3-værelses på ca. 60 m2.

Byggeriet, der er i 4 etager og med parterre P-kælder, er opført i tre sammenhængende bygningskroppe med klassiske bygningsformer, skalmure i gule sten i forskellige nuancer og med rødt tegltag.

Bygherre og investor har haft stor fokus på at byggeriet skal passe godt ind i det omgivende bebyggelse som tæller både parcelhuse og almene bebyggelser fra 1940érne til 60érne, og valget er derfor faldet på et traditionelt  byggeri medtegltag med udnyttet tagetage, mursten, stål og zink.

Bygherres fokus på drift venligheden gjorde det ligeledes nemt at vælge materialer som zink til karnapper samt træ / alu vinduer, galvaniserede stål altaner og de flotte gule mursten, med en lys fuge. Den rigtige sten samt detaljer som fremtrukne mursten, giver byggeriet et spil som giver facaderne et livligt udtryk.

Byggeriet er etablere med decentrale ventilationsanlæg med indtag i facaderne mod gården, og fælles afkast over tag.  Taghætter er placeret på tagflade mod gården, hvor de er mindst synlige for naboer og forbipasserende.

Vand og varmeanlæg er etableret med fjernvarme og centralt anlæg i kælderen.

Hver bolig har deres eget pulterrum i kælderen, ligesom der er fælles cykelparkering på i kælder og under tag i parterren.

Boligerne er beregnet til udlejning for en privat investor.

Under byggeriet har der været stort fokus på koordinering og planlægning pga. grundens snævre pladsforhold og kupering.