Ungdomsbolig-byggeri i Gellerupparken, Brabrand

I Gellerupparken har vi i totalentreprise opført 352 ungdomsboliger fra 16,4 til 39,1 netto m2 og henholdsvis 1, 1½ og 2 værelses boliger. Det omfattende ungdomsbolig-byggeri opførte vi som en kollegiekarré, der er opdelt i en række byhuse med forskellige højder og bredder. På den måde bidrager dette byggeprojekt til et sammensat og varieret udtryk i Gellerup bydelen.

Byggeprojekt med øje for detaljen

I samarbejde med Randers Tegl har vi fået udviklet og produceret en særlig "Gellerup sten" i 3 varianter. Kollegiet - ungdomsbyen - har tre større, centralt beliggende tagterrasser, der altid vil være i fuld sol. Fra det centrale gårdrum i karreén er der direkte adgang til den ene terrasse.

Ungdomsbolig-byggeri, hvor beboere mødes

På tværs gennem kollegiet er der en "grøn" stiforbindelse, som skal bidrage til åbenhed og oplevelsen af fællesskab og liv i den nye del af Gellerup-området i Aarhus. Projektet er udarbejdet som et varieret kvarter med 7 klyngedannelser, der tilbyder bløde værdier som nærhed, arkitektonisk variation, skønhed og æstetiske elementer. Byggeprojektet omfatter ikke kun kollegiet, men også en overordnet plan for øvrige byggerier i området.

Der var rejsegilde på projektet den 1. november 2018 med mange rosende ord til håndværkerne og Dansk Boligbyg som totalentreprenør. Bygherren Brabrand Boligforening har en vision om at kollegiet skal åbne sig ud til hele området, og invitere til interaktion med alle dem, der skal befolke den nye bydel. Fællesskab, tryghed, åbenhed og hjemlighed er fire værdier, som boligforeningen har fokus på i projektet.